Industrieel schakelmateriaal

Motorbeveiligingen
Als het gaat om beveiligen en starten van motoren zijn de Moeller®-series van Eaton al meer dan 100 jaar een toonaangevend marktleider. Motorbeveiliging is een kerntaak van de elektrische uitrusting van machines. Stilstandtijden van machines en installaties moeten zo kort mogelijk gehouden worden. De smeltzekeringloze motorbeveiligingsschakelaars PKZ combineren kortsluitbeveiliging en overbelastingsbeveiliging in één apparaat. Dat maakt een snelle beschikbaarheid door het opnieuw inschakelen mogelijk. PKZM01, PKZM0, PKZM4 en PKE hebben dezelfde toebehoren. Eenvoudig te combineren met de schakelaars DILM en sofstarters DS7. Door de PKE te combineren met SmartWire-DT is er toegang tot de actuele motordata, zoals motorstroom en tripstatus.

Voor beveiligen met alleen een terugmelding biedt de ZB of de elektronische uitvoering ZEB de perfecte oplossing.

Magneetschakelaars
Mini-hulprelais DILE en DILA zijn compact en hebben een breed spoelspanningsbereik. De DILEM is een miniatuur magneetschakelaar tot 5,5kW bij 400V.

 De DILM is een AC- en DC-schakelaarsysteem. Als 3-polige magneetschakelaars tot 170A AC-3 bij 400 V, als 4-polige magneetschakelaars tot 200A AC-1. Zowel de AC als DC bekrachtigde magneetschakelaars hebben dezelfde bouwvorm. De lage aantrek en houdvermogens zorgen ervoor dat ze bij uitstek geschikt zijn om aangestuurd te worden door PLC’s. Ook hier is de koppeling met SmartWire-DT mogelijk zodat het aansturen en bewaken van de magneetschakelaar direct kan plaats vinden zonder stuurstroombedrading.

Door de PKZ of PKE met de DILM te combineren ontstaat er een complete compacte motorstartercombinatie. Deze standaard componenten met SmartWire-DT zorgen er voor dat motormanagement binnen handbereik is.

         

 

www.eaton.com